"Byki i Niedźwiedzie" nasze po raz czwarty z rzędu!

Dyrektor Wydziału Analiz i Informacji Domu Maklerskiego BDM SA – Maciej Bobrowski - już po raz czwarty z rzędu otrzymał nagrodę „Byki i Niedźwiedzie” Analityk Fundamentalny Roku. Jego kandydatura została wyłoniona na podstawie wyników osiągniętych w typowaniach do fundamentalnego portfela Parkietu" w 2017r.

Jak zauważył Parkiet, Maciej Bobrowski aż sześciokrotnie zwyciężał w klasyfikacji miesięcznej w ubiegłym roku, uzyskując ponownie najlepszy całoroczny wynik. „Kluczem do wypracowania ponadprzeciętnych rezultatów okazała się odpowiednia dywersyfikacja i selekcja spółek. Szef Wydziału Analiz swoją strategię oparł na wyróżniających się spółkach z segmentu małych i średnich firm, w dalszej części roku jego portfel uzupełniły wybrane walory z WIG20”.

„Byki i Niedźwiedzie” to prestiżowa nagroda przyznawana najlepszym spółkom, prezesom, TFI, domom maklerskim, ekonomistom oraz analitykom, którzy wyróżnili się na polskim rynku kapitałowym oraz przyczyniają się do rozwoju i rozpowszechniania rynku w Polsce. W tym roku redakcja „Parkietu” nagrodziła ekstraklasę rynku już po raz 24.